Red Star B - Olmen Sport

De tweede ploeg van Red Star ging op zoek naar zijn eerste thuiswinst van het seizoen.

Geen slap wedstrijdbegin van rood en wit maar wel de nodige dosis gezonde agressiviteit van bij het eerste fluitsignaal.  En dit leverde al na twaalf minuten een eerste serieuze doelkans op. Mertens probeerde het vanop afstand, maar zag zijn poging uiteenspatten op de deklat.

Een kwartier later had de tussenstand eigenlijk al een voorsprong moeten opgeleverd hebben. Maar Red Star geraakt niet voorbij doelman, paal en deklat. Olmen Sport kwam halverwege deze eerste helft iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na 36 minuten spelen in een koude opdoffer voor Red Star. In plaats van een voorsprong, keek rood en wit tegen een 0-1 achterstand aan.

Met een wissel bij het begin van de tweede helft probeerde de coach om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit lukte ook na 7 minuten voetballen in de 2e helft. Een schot vanuit de tweede lijn werd door de Olmense doelman slecht weggewerkt. De meegevolgde Nicasi legde de gelijkmaker tegen de touwen.(1-1) Maar lang stond de gelijke stand niet op het bord, want meteen na de 1-1 scoorde Olmen al terug tegen.(1-2

Wanneer na 53 minuten spelen de bezoekers op 1-3 kwamen, was het geloof helemaal weg bij Red Star. Een doelpunt op strafschop bracht Red Star nog iets dichterbij, maar op vijf minuten tijd werd de match in een beslissende plooi gelegd.  Eerst ronde Olmen een mooie aanval af en zorgde voor de 2-4. Welgeteld 2 minuten later stond de 2-5 eindstand op het scorebord.

Opnieuw 5 doelpunten kreeg de B-ploeg van Red Star te slikken. Het begint stilaan een probleem te worden. Volgende week wacht de zware verplaatsing naar Tessenderlo. Daar is Belta de volgende tegenstander.