Wedstrijdverslag


2 - 5


Red Star verliest eerste partij onder trainer Verkoyen.
Rood wit kreeg het bezoek van Schoonbroek. De ploeg uit Retie won overtuigend met 2-5 cijfers, al had de wedstrijd wel een aantal vreemde fases bij de doelpunten. De eerste doelkans was voor de bezoekers. Een schot van net buiten de grote rechthoek, werd onderwege nog afgeweken en belandde ei zo na in het doel. De Meulenaer stond echter goed op te letten en ranselde de bal nog uit zijn doel.

Kort daarop volgde een vrije trap van Schoonbroek. Op het eerste zicht een ongevaarlijke situatie. Doch verkeek De Meulenaer zich op de bal en zag het schot in de verste hoek binnen waaien. Nog geen vier minuten later, stond de 0-2 achterstand al op het bord. Een onnodige terugspeelbal vanaf de middelijn werd door de bezoekende spits onderschept en werd zo wel zeer makkelijk achter De Meulenaer in doel gelegd.

Na tien minuten leek de partij al gespeeld. Er sloop een soort van angst in de ploeg waardoor de spelers van Red Star eerder kozen voor paniekvoetbal, dan uitvoetballen. Telkens doet Red Star zichzelf de das om, ook nu weer tijdens de wedstrijd tegen Schoonbroek.

Ongeveer een halfuur gespeeld op de klok, wanneer Red Star toch de aansluitingstreffer lukt.
En verdiend op dat moment. De bal viel in de kluts en Luyckx plantte er zijn voet tegen. Het schot verdween achter de Retiese doelman. Eventjes terug hoop in de ploeg en al snel was de achterstand meteen weggewerkt. Een 2-2 stand was meteen ook de ruststand in een matige wedstrijd.

Het kwam er voor Red Star nu op aan om bij de start van de tweede helft, de wedstrijd meteen in handen te nemen. Maar toen bleek dat dit niet lukte, en na 60 minuten spelen, ook nog eens de 2-3 op het scorebord kwam, was alles over en out voor Red Star. Vooraf aan dit doelpunt wel een zeer betwistbare fase, gefloten door de scheidsrechter, in het voordeel van de bezoekers.

Maar voordeel of niet, de bal ging tegen de touwen en ook hier stond de muur van Red Star matig opgesteld. Van toen af aan, kwam Red Star niet meer aan de bak en kreeg het nog 2 doelpunten om de oren waardoor de score wel zeer zwaar werd. Schoonbroek verdiende de winst, maar toch heeft Red Star, ook nu weer, zichzelf in deze benarde situatie gevoetbald.

Door de winst van GSK tegen de buren van Hoekske Sport, is het degradatie spook weer aanwezig. Volgende week weer vol aan de bak, want dan wacht Rood Wit de verplaatsing naar de Bosvlinders.


Maak een Gratis Website met JouwWeb