Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 04 november 2023

We kruipen stilletjes aan uit het dal, maar (nog) niet met het gewenste resultaat. Trainer Moens voerde 2 wissels door ten opzichte van vorige wedstrijd tegen Bosvlinders.

In de wedstrijd tegen Donk Sport, ging Red Star op zoek naar zijn eerste overwinning in de competitie. De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor rood-wit, maar de thuisploeg had voor een eerste keer het geluk aan zijn zijde. Bij de aftrap van Donk Sport ging de bal achteruit tot bij de laatste man. Hus liep meteen door een probeerde druk te zetten op het uitvoetballen. Hij kon het schot blokkeren, maar de bal spatte uiteen tegen de paal.

Geen geluk voor Red Star, maar aan de overkant was het wel meteen raak. Een ver schot vanuit de tweede lijn ging langs alles en iedereen en liet ook onze doelman Van Es verweesd achter.(1-0) De 1-0 op het bord na amper 7 minuten spelen. De kansen waren voor Red Star, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Geen paniek want er stonden nog genoeg minuten op het bord en Red Star was ook meer aanwezig dan in zijn vorige wedstrijden. In de 20e minuut was het dan zover. Red Star trok de score weer in evenwicht en kwam langszij dankzij een knappe combinatie via Hus en De Meulenaer. Deze laatste was de afwerker van dienst.(1-1)

De eerste helft ging goed op een neer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Op basis van de kansen verdiende Red Star wel meer, maar de scherpte in afwerking was geen 100%. Ook thuisploeg Donk Sport kon doelman Van Es maar weinig echt bedreigen.

Zo stevenden we af op een 1-1 stand bij de rust, al had het ook even anders kunnen lopen. Opnieuw stond de paal in de weg voor Rood-Wit om op voorsprong te komen. Ook deze keer was het Hus die het geluk niet aan zijn zijde had in de afwerking.

Een betere start, ... of toch niet?
De tweede helft was nog maar 2 minuten bezig of Red Star kwam nu wel op voorsprong. Scheepsrecht voor Hus deze keer die zijn 3e poging, wel tegen de netten zag gaan.(1-2) Nadien vergat Red Star de partij naar zich toe te trekken met een 3e doelpunt. En net zoals bij de allereerste kans van de wedstrijd, viel ook nu het doelpunt wel aan de overkant. In de 61e minuut kwam de thuisploeg nogal makkelijk langszij na defensief mistasten.(2-2)

Rood-wit duidelijk aangedaan van het doelpunt want Donk Sport ging op en erover binnen de 10 minuten. Wederom zag het er defensief niet al te fraai uit en mocht een Donkse speler helemaal vrijgelaten, de bal voor een 3e keer achter doelman Van Es leggen.

En dat doelpunt was meteen de doodsteek voor Red Star, dat in de laatste twintig minuten nog weinig aan voetballen toekwam. De thuisploeg zette er ook niet veel meer tegenover en was tevreden met de 3-2 eindstand. Zo blijft Red Star laatste in de stand en is het volgende week een beetje van moeten. Dan staat er de degradatie topper tussen Red Star en Barrier op het programma.

Conclusie van de wedstrijd - rood-wit verdiende meer in deze partij, maar we moeten blijven werken en dan zullen de resultaten zeker volgen. En we moeten leren om een wedstrijd dood te leggen.

Elftal : Van Es, Peeters, Mariën, Leysen, Stappers Y., Lemmens, Nuyts, Hus, De Meulenaer, Stappers J., Meynen
Bank :  Frederickx, Moens, Cools