Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 10 februari 2024

Na de magere 0 op 9 in de voorbije wedstrijden was Red Star het aan hun supporters verplicht om een meer dan goede prestatie op de mat te leggen. In zijn laatste drie wedstrijden incasseerde rood-wit maar liefst 11 doelpunten.

Klokslag 14u ging de wedstrijd tussen de leider en de laatste in de stand van start. En bijna een perfecte start voor Red Star wanneer Hus na 10 minuten oog in oog kwam te staan met de doelman van Flurky. Jammer genoeg trok die laatste aan het langste eind. Geen voorsprong voor Red Star, maar het begin was allesinds veelbelovend.

En zoals het dit seizoen altijd al heeft tegengezeten, was het ook nu weer zo. Een minuut later de eerst, echt goede kans voor Flurky en daar ging de bal wel tegen de touwen. Slecht verdedigen bij Red Star en geklopt zijn aan de eerstepaal. (1-0) Flurky op voorsprong en meteen was het zien of Red Star deze mokerslag te boven kwam.

Rood-wit toch even van slag, maar het herstelde zich van de opdoffer en kreeg in de 29e minuut van de wedstrijd een volgende mogelijkheid. De strakke voorzet van Stappers bereikte Hus jammer genoeg niet, maar het was goed te zien dat rood-wit er bleef in geloven. Met een krappe 1-0 achterstand gingen we rusten en was alles nog mogelijk.

De beginfase van de tweede helft was bijna identiek als de eerste. Want na de eerste mogelijkheid voor Red Star via Eyckmans, meteen daarna de mogelijkheid voor Flurky om de 2-0 op het scorebord te zetten. Maar net als Red Star misten ook zij de nodige scherpte voor doel. En toen kwamen er ineens kansen bij de vleet.

Eerst kwam Hus weer 1 tegen 1 te staan met de doelman, maar ook hier werd er wederom slecht afgewerkt. Niet veel later viel een bal in de kluts, perfect in de voeten van Boridis die meteen op doel afwerkte. Jammer genoeg stond nu het doelhout in de weg om Red Star van de verdiende gelijkmaker te houden. In minuut 64 een nieuwe poging van Eyckmans, maar ook hier weer geen geluk.

In het laatste kwartier van de wedstrijd drukte de thuisploeg nog eens eventjes door, maar scoren lukte ook hen niet meer. Hierdoor eindigde deze interessante partij op een nipt verlies voor Red Star. Ondanks de zure nederlaag, mogen we toch trots zijn op de prestaties van alle rood-witte spelers.

Conclusie van de wedstrijd - afgaande op het spelbeeld had een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Zowel Red Star als thuisploeg Flurky hadden voldoende kansen om te scoren, maar miste scherpte voor doel.

Elftal : Van Es, Van Hout, Kuylaers, Leysen, Boridis, Stappers J., Lemmens, Meynen, Frederickx A., Eyckmans, Hus
Bank :  Mertens, Wilson