Match Reports

1e afdeling - Zat. 27 april 2024

Hoekske Sport 3-2 Red Star

Een wedstrijd winnen en verliezen doe je met de 11 man die op het veld staan. Maar hier konden we er toch niet naast om een klein ommetje te maken naar de scheidsrechter toe. De persoon in kwestie is jarenlang aangesloten geweest bij Hoekske als scheidsrechter, dus vroegen we ons al af hoe het kan dat zo iemand, deze derby mag fluiten. Dit is vragen om problemen.

In de eerste helft, kregen we een aangename derby te zien. Veel inzet langs beide kanten, maar met iets te weinig scherpe kansen voor doel. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg, maar Red Star hield goed stand. Zo gingen we in een doelpuntloze eerste 45 minuten de rust in en was alles nog bespeelbaar in de tweede helft.

Red Star begon een beetje agressiever aan de tweede helft en dit resulteerde in de meer gewonnen duels op het middenveld. In de 52e minuut van de partij een goed uitgespeelde kans voor Red Star. Hus controleerde de bal en speelde met een knappe doorsteek, de Hoekske verdediging uit verband. Vanhoof liep het straatje in en trapte in 1 tijd de bal in de verste hoek voorbij de doelman.(0-1).

Onemanshow
Zeven minuten na het doelpunt, begon de scheidsrechter aan zijn Onemanshow. Eerst gaf hij een ronduit schandalige penalty voor Hoekske Sport. Een centrale bal voor doel werd door een Hoekske speler naast getrapt. Op zich niets aan de hand. Maar in zijn draaibeweging, kwam de speler door zijn eigen schuld ten val en blijkbaar vond de scheidsrechter het nodig om hiervoor een penalty te geven.

Te belachelijk voor woorden, maar de 1-1 stond nadien wel op het bord.(1-1) En die penalty zou Red Star nooit meer te boven komen in een verder oninteressante tweede helft. De goede voetbalsfeer en inzet van de eerste helft was volledig weg en in de plaats daarvan kregen we meer geduw en getrek dan nodig was. Uiteindelijk kreeg Red Star in deze fase nog 2 doelpunten om de oren en leek het een verloren partij te worden.

Tot in minuut 82, Roeymans zijn 1e doelpunt van het seizoen maakte voor Red Star.(3-2) Maar ook dan gooide de scheidsrechter weer roet in het eten. Bij een fase op het middenveld één minuut later, leek het alsof Roeymans iets te fel inging op zijn tegenstander. Een gele kaart zou een logisch gevolg geweest zijn, maar nee, een rood karton werd er gegeven. En dan weet je dat je 45 minuten hebt gevoetbald met 12 tegen 11 en is het vooral jammer dat de laatste wedstrijd van het seizoen zo moest verlopen.

We zakken een reeks
Zoals we net zeiden, wist Red Star nog voor de wedstrijd, dat het volgend seizoen een reeks lager zal uitkomen. Op zich niet zo'n ramp want dit seizoen liep niet alles van een leien dakje. Blessures in de ploeg, studenten tijdens de blok, het zijn zo van die kleine dingen waardoor je vaak elke week met een andere ploeg aan de aftrap kwam. Maar we moeten ook positief kijken naar het afgelopen seizoen. In elke wedstrijd moet je altijd wel het nodige geluk aan jou kant hebben. Dat was er dit seizoen vaak net niet. Maar laat ons er vanuit gaan dat we vanaf volgend seizoen in 2e afdeling, dit geluk weer aan onze kant zullen hebben en we kunnen meedoen voor een top drie plaats.