Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 13 april 2024

Horst - Red Star 1 - 3

De wedstrijd startte met een eerste kans na 3 minuten voor Hus, maar zijn schot werd geblokt en de bal verdween naast het doel. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op. Verder verliep het in de eerste 25 minuten van de partij vrij gestaag. Red Star keek vooral de kat uit de boom en koos niet meteen voor de aanval, maar voetbalde vaak de bal achteruit. Dit leidde soms wel tot kleine frustratie bij de meegereisde supporters.

En 10 minuten voor rust werd duidelijk waarom. Red Star kreeg de bal achteraan niet goed weg en zo verdween de bal op een wel erg knullige manier in doel. (1-0)  Pijnlijk doelpunt de manier waarop maar ook zo net voor rusten, terwijl je dit eigenlijk niet meteen verdiende. En zo gingen we de rust in met een kleine achterstand.

Geen wissels bij de start van de tweede helft, wat wilde zeggen dat de trainer toch het vertrouwen in de ploeg had om de scheve situatie alsnog recht te trekken. En hij kreeg gelijk want tussen de 60e en 65e minuut van de partij, werd de achterstand omgezet naar een voorsprong. Tweemaal was het Leysen die aan het kanon stond.(1-1 en 1-2)

De 1-1 kwam er na een knap opgezette aanval waar Stappers het laatste tussenstation was en de bal voor doel bracht. Leysen was goed gevolgd aan de eerste paal en tikte knap binnen. Twee minuten later trof rood-wit opnieuw raak. Een verre uittrap van Van Es ging over alles en iedereen en bracht Leysen alleen voor de thuisspelende doelman. Kalm en beheerst trapte hij zijn tweede doelpunt van de namiddag tegen de touwen.

Ook een derde treffer voor Red Star kwam er nog aan. Ditmaal was het Boridis die zijn 5e van het seizoen tegen de netten joeg en Red Star zo op een comfortabelere voorsprong wist te voetballen.(1-3) En zo zie je maar hoe snel het allemaal kan gaan in het voetbal. Dankzij zijn doelpunt, is Boridis nu topschutter in de stand. Hij neemt de plaats in van Hus die vandaag niet wist te scoren.

Red Star hield stand in de laatste 20 minuten van de partij en bouwt verder op het elan van vorige week. Volgende week komt Schoonbroek op bezoek bij Red Star. De wedstrijd start om 14u00. Supporters op post.