Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 06 april 2024

Red Star 4-2 Hoekske Sport

Alles zat mee deze namiddag. Een prachtige dag met een temperatuurtje van 25° in de zon, veel supporters op de been en een 4-2 derbywinst tegen de buren van Hoekske Sport. Het heeft weken geduurd, maar Red Star heeft hem dan toch beet. De broodnodige overwinning!!

Al had de wedstrijd helemaal anders kunnen verlopen want het waren de bezoekers die rood-wit meteen naar de keel grepen. In de 3e minuut van de wedstrijd moest Van Es tot tweemaal toe met een beenveeg, de Hoekske pogingen uit zijn doel houden. En dat weet je in elke wedstrijd, scherp zijn van bij de aftrap. Red Star dus meteen een serieuze waarschuwing gekregen, doch kon het evengoed 2 minuten later op voorsprong zijn gekomen. Een vallende bal waar de bezoekende doelman vrij zeker van was, viel pardoes op de deklat.

Zo kregen beide ploegen al meteen de kans om op voorsprong te komen tijdens de eerste 5 minuten van de partij. En alsof twee voetvegen nog niet voldoende waren, moest Van Es nog eens een derde keer zijn been strekken om de netten schoon te houden. Maar dan,... wat niemand meteen verwachte, plots een snelle counter van Red Star op de rechterkant. Hus bracht de bal voor doel en Boridis bedankte hem door de bal overhoeks voorbij de doelman te trappen. (1-0) Meteen zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Droomstart?
Vijf minuten later stond Hus zelf aan het kanon. Oorspronkelijk (zo werd door hem verteld) was het de bedoeling om de bal voor doel te brengen, maar zijn voorzet was zo hard en strak dat de bezoekende doelman er zich op verkeek. In plaats van VOOR doel, verdween de bal dus IN doel via de doelman.(2-0)

En dan weer de gekende euforie met een tegendoelpunt tot gevolg. Het blijft Red Star al een heel seizoen achtervolgen dat ze na een doelpunt, veel te gemakkelijk en binnen de 5 minuten, weer een tegendoelpunt binnen krijgen. Een voorzet vanop rechts werd aan de tweede paal voorbij doelman Van Es in doel gelegd.(2-1) Deze aansluitingstreffer op het halfuur was ook meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Ging Hoekske nu doordrukken tot de gelijkmaker of vond Red Star zijn goede flow van de eerste 25 minuten terug? Dat was de vraag voor de volgende 45 minuten wedstrijd. En daar probeerde Red Star toch, om meteen de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het schot van Boridis was dit keer niet goed gericht. In minuut 55 moet rood-wit noodgedwongen wisselen wanneer Frederickx achteraan uitviel met een blessure. Cools was zijn vervanger waardoor Leysen terug in de verdediging plaats nam. En die wissel loonde 5 minuten later. Cools ging solo en zette 3 man, inclusief doelman in de wind en trapte overhoeks de 3-1 tegen de touwen.(3-1)

Red Star nog niet op rozen, maar het was duidelijk dat rood-wit wel iets wilde rechtzetten in deze wedstrijd. Wie het hele seizoen de wedstrijden heeft bekeken van Red Star weet dat deze ploeg geen degradatie kandidaat is, maar dat het eerder door pech is, dat het in deze vervelende positie is terecht gekomen. Met nog 20 minuten op de klok, kon deze wedstrijd nog steeds alle kanten op, ondanks de ruimere voorsprong voor Red Star.

Dank u wel
En weer moest Van Es even later zijn kunnen tonen op de, nochtans perfecte kopkans van Hoekske speler Vanderveken. En zoals steeds gezegd en zoals de spreekwoordelijke zin, "wie de kansen laat liggen, krijgt meestal het deksel op de neus". Al moeten we hier toch een Danke Dezeke zeggen tegen onze doelman, want hij hield Red Star meerdere keren in de wedstrijd. De gemiste kansen van Hoekske kwamen mede door een sterk keepende Van Es.

En om even terug te komen op het doelpunt dat nadien volgde, het was de pas ingevallen Vanhoof, die zorgde voor het vierde doelpunt voor Red Star.(4-1) Hoekske speler Willekens had hem niet gezien en wilde de bal snel wisselen van flank. De bal viel pardoes in de voeten van Vanhoof en deze liet de bezoekende doelman voor de vierde keer kansloos achter. Hoekske milderde nog tot 4-2, maar de partij was gespeeld en zo behaald Red Star zijn tweede overwinning van het seizoen binnen.

Dat het uiteindelijk juist winst is in de derby tegen Hoekske, geeft het misschien een extraatje, maar we moeten ook de laatste 3 wedstrijden met deze mentaliteit en het scorend vermogen afwerken. Volgende week verplaatsing naar Horst.