Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 20 april 2024

Red Star - Schoonbroek  4-2

Eindelijk weg van de laatste plaats...
Red Star nam revanche voor de verloren partij en klopte Schoonbroek met 4-2. Het bezoek van Schoonbroek stond vooral in het teken rond degradatie. Red Star moest winnen om nog een waterkans te hebben op het behoud. Bij winst van Schoonbroek was het definitief over voor Red Star.

Maar zover zijn we nog niet en de waterkans is nog steeds aanwezig. Maar ook dan moet er volgende week gewonnen worden op het veld van Hoekske Sport. Over nu naar de wedstrijd tegen Schoonbroek waar Red Star twijfelachtig begon aan de partij. Het waren de bezoekers uit Retie die het scherpst uit de startblokken kwamen met een eerste, gevaarlijke poging in de 4e minuut van de wedstrijd.

Gelukkig ging de poging naast het doel en werden we niet meteen op achtervolgen aan gewezen. Iets over het kwartier stak Red Star zijn neus aan het venster, maar de poging van De Meulenaer spatte uit elkaar tegen de deklat. Even later was het dan toch raak voor De Meulenaer. Wilson verstuurde de perfecte pass tussen twee Retiese verdedigers en De Meulenaer glipte er met de bal van tussendoor. Deze kans mocht hij niet meer missen en zo stond Red Star na 18 minuten spelen voor het eerst op voorsprong.(1-0)

En meteen ging het snel, want 2 minuten later verdubbelde De Meulenaer de score. Ditmaal was Kuijlaers de aangever van dienst.(2-0) De bezoekers totaal van slag en Red Star profiteerde optimaal met ook nog een 3e doelpunt in vijf minuten tijd. De Meulenaer trapte overhoeks op doel, maar pal op de bezoekende doelman. Doch loste deze laatste de bal en zo kon Stappers vrij eenvoudig in de herneming, zijn 1e doelpunt van het seizoen mocht scoren.(3-0)

Een riante voorsprong voor Red Star op enkele minuten tijd, maar toch hielden we even onze adem in wanneer Van Es geblesseerd bleef liggen in de kleine rechthoek. Ondanks het oplapwerk voor onze doelman, leek het toch of er meer aan de hand was, want ineens werden de rollen omgedraaid in de partij. Nu waren het de bezoekers die optimaal van een situatie profiteerde.

Op twee minuten tijd, in minuut 37 en 39 om precies te zijn, ging het plots van 3-0 voorsprong, naar een 3-2 aansluitingstreffer.(3-1 en 3-2) Gelukkig voor Red Star, was het even later rusten geblazen, zodat de kopjes weer allemaal in de juiste richting konden worden gezet.

Tijdens de rust, moest doelman Van Es dan toch vervangen worden. Vanhoof nam zijn plaats in en mocht bij de start van de tweede helft al meteen tot 2 keer toe de meubelen redden voor Red Star. Toch maar eventjes de aandacht erbij houden jongens, want voor je het weet stond de gelijkmaker weer op het bord.

Die gelijkmaker kwam er gelukkig niet en naar mate de tweede helft vorderde, nam Red Star het balbezit weer stilaan over. Echt dreigende kansen kwamen er niet uit verder, maar het was goed om zien dat Red Star zich weer hersteld had. De wedstrijd ging nu goed op en neer en beide ploegen zochten naar het bevrijdend doelpunt.

Werd het de gelijkmaker of wist Red Star de wedstrijd definitief in het slot te leggen? Met die onbeantwoorde vraag gingen we de laatste 20 minuten van de wedstrijd aanvangen. Maar beide doelmannen gaven geen krimp. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een 3-2 winst, tot De Meulenaer toch nog zijn hattrick wist te scoren.

Eén minuut voor tijd ging De Meulenaer nog eens solo en slalomde zich een weg tussen de bezoekende verdedigers. Iedereen moest wijken en ook de doelman moest zich uiteindelijk dan toch gewonnen geven.(4-2) Rood-wit doet dus wat het moest doen en pakte zijn 4e overwinning van het seizoen. Volgende week de belangrijkste wedstrijd voor Red Star, want dan trekken we naar het bos voor de wedstrijd tegen Hoekske Sport.