Match Reports

Red Star - W. Spin

2 - 2

Gelijkspel niet voldoende

Red Star moest thuis aan de bak tegen de Desselse ploeg W. Spin. De enige overwinning die Red Star dit seizoen boekte, was op het veld van W. Spin. Maar ondertussen is er al veel verandert, enkel de laatste plaats van Red Star bleef het hekelpunt.

Deze moet altijd binnen!
De wedstrijd had zeer goed kunnen beginnen want na 3 minuten spelen al DE KANS om op voorsprong te komen. Op een perfect uitgemeten hoekschop van Lemmens kreeg Hus meteen een zeer goede mogelijkheid op de 1-0, maar zijn kopbal was veel te zwak om de Desselse doelman te verontrusten. Geen vroege voorsprong voor Red Star wat de wedstrijd meteen in een goede plooi had kunnen leggen.

Op het halfuur zag het er defensief niet zo goed uit. Een snelle uitbraak van de bezoekers, Red Star achteraan uit verband gevoetbald en de 0-1 was een feit. Niet meteen verdient op dat moment, maar je weet als je zelf de kansen steeds de nek omwringt, dat het deksel op de neus dan heel vaak passeert.(0-1)

En Red Star ontsnapte voor rust nog aan een 0-2 achterstand. Daar hadden we eventjes het nodige geluk, waardoor we konden gaan rusten met een krappe achterstand. Een wissel voor Red Star drong zich op, maar het was pas nadat Spin in de 57e minuut de score uitbreidde naar 0-2, dat er actie kwam vanuit de bank.(0-2)

Jammer, want nu moesten er meteen twee doelpunten ongedaan gemaakt worden om nog enig resultaat te halen. Red Star zocht wel, maar bracht vooraan te weinig om echt gevaarlijk te zijn voor het Desselse doel. Als dat nog niet voldoende was, drong een nieuwe wissel zich terug op. De pas ingevallen Roeymans moest na een twintig tal minuten spelen weer gewisseld worden nadat hij tot drie keer toe, hard werd aangepakt door de Desselse verdediging.

Klein mirakel nodig in de slotfase
Doch gebeurde er nog een klein mirakel nadat Hus in de 85e minuut de score wist te milderen.(1-2) Na het oponthoud van de blessurebehandeling bij Roeymans, werden er 4 minuten extra aangerekend op de speelklok. Hier wist Red Star van te profiteren en lukte het alsnog de gelijkmaker in de 93e minuut. Het was verdediger Leysen die met een rake kopbal, de 2-2 eindstand vastlegde.(2-2)