Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 11 november 2023

Het blijft nog steeds wachten...

Red Star incasseerde dit weekend al zijn 6e nederlaag in de competitie. Dit keer was Barrier te sterk voor de manschappen van trainer Moens. Het bezoek van Barrier stond getekend als degradatiewedstrijd tussen de nummer 11 en 12 in het klassement. Wie trok aan het langste eind en welke ploeg bleef met een kater achter?

Met die twee vragen in het achterhoofd begon de partij. In een regenachtig begin was het vooral thuisploeg Red Star dat moeite had met het natte veld. Of stonden de zenuwen te hard gespannen bij sommige onder ons? De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren alleszins niet veelbelovend. Na vijf minuten liet Barrier de lat al een keertje trillen. Doelman Van Es aan de grond genageld, maar hij werd nog gered door het doelkader.

Ondanks het gevaarlijke standje voor doel, weer balverlies van Red Star en deze keer was het wel raak voor de bezoekers.(0-1) Geen gewenste start van de partij, maar toch viel er ook bij Red Star een doelpunt uit het niets. Het was op een hoekschop van Luykx, dat Kuylaers zijn tweede van het seizoen tegen de netten duwde met het hoofd.(1-1)

Met de euforie waarschijnlijk nog in het achterhoofd, vergat Red Star na de gelijkmaker om terug te voetballen. En dat betaal je uiteraard cash aan de kassa. Resultaat : een 1-3 achterstand op 2 minuten tijd !! (1-2 en 1-3) Twintig minuten gespeeld en al een dubbele achterstand. Het overkwam Red Star al wel vaker dat een tegendoelpunt valt na de euforie.

Uiteindelijk gingen we rusten met een 1-3 achterstand, al mochten we wel doelman Van Es bedanken, want dankzij een aantal goede tussenkomsten, behoedde hij rood-wit van een veel zwaardere achterstand. Hopen dat de tweede helft van een ander kaliber zou zijn.

Red Star startte in ieder geval al beter in de tweede helft, maar de omhaal van Andis spatte jammer genoeg uit elkaar op het doelhout.

Dat zijn dan de kleine momentjes waar het geluk ook eventjes moet meezitten. Doch treurde Andis niet te hard aan deze gemiste kans want in minuut 64 van de wedstrijd was het wel raak.(2-3)

Een bedrijvige Andis bezorgde Red Star weer een beetje meer hoop op de gelijkmaker, al mochten ze die droom al snel weer opbergen. Zeven minuten na de 2-3, kwam Barrier weer opzetten met een doelpunt.

Weinig beweging in de ploeg en geen vrijlopende mensen zorgde ervoor dat een lange bal verloren ging, waar de bezoekers ermee vandoor gingen. Zij hadden het geluk wel aan hun zijde en lieten onze doelman zich voor een vierde keer omdraaien.(2-4)

En zo schiet Red Star zichzelf weer in de voet, net zoals vorige week. Tien minuten voor tijd flakkerde het waakvlammetje dan toch weer even aan wanneer Kuylaers zijn tweede van de namiddag de touwen joeg.(3-4) Een powerplay was nodig nu en risico's moesten achteraan genomen worden. Maar het mocht niet baten voor Red Star,

Ook de paniekwissel in de laatste 5 minuten van de wedstrijd kon geen verandering meer brengen in de score waardoor Red Star ook na 8 speeldagen, nog geen enkele overwinning beet heeft en laatste staat in het klassement.

Conclusie van de wedstrijd - Je wint en je verliest als ploeg !!

Elftal : Van Es, Leysen, Kuylaers, Mariën, Peeters, Moens, Meynen, Hus, Luykx, Lemmens, Andis
Bank : Mentens, Ooms V., Mertens