Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 23 September 2023

Kaas met gaatjes...

Momenteel is het incasseren voor Red Star. Nog maar twee wedstrijden gespeeld en al 7 tegendoelpunten om de oren. Niet meteen de seizoensstart waar iedereen op hoopte. Een zeer zwakke start van de partij tegen Claridge zorgde al snel voor een 0-2 achterstand op 5 minuten tijd. En het hadden er zelfs 3 kunnen zijn, maar een beetje geklungel bij Claridge, bespaarde Red Star van de 0-3.

Red Star kon weinig tegenover stellen. Duels werden veel te makkelijk verloren op het middenveld, maar ook verdedigend stond het niet goed bij rood-wit. Wanneer de bezoekers dan uiteindelijk toch de 0-3 op het scorebord zette, was het game over voor Red Star. Rood Wit lukte nog wel een eerredder via Wilson (1-3), maar verder dan die ene kans zou het in de eerste helft niet meer komen.

Bij het begin van de tweede helft zagen we een eerste wissel voor rood-wit. Pechvogel Mariën werd naar de kant gehaald en zijn plaats in de defensie werd ingenomen door Verkoyen. Met de inbreng van Verkoyen kwam er een pak ervaring achteraan bij in de defensie. Er werd wat geschoven in het spelsysteem, maar zonder enig resultaat.

En als de tegenslag aan je kant zit, dan kon een vierde doelpunt van de bezoekers er ook nog wel bij.(1-4) Zo was de tweede nederlaag van het seizoen een feit voor Red Star en moet het volgende week vol aan de bak. Dan wacht de seizoens revelatie van vorig jaar, Zonnekloppers.

Conclusie van de wedstrijd - rood-wit speelde veel te open, zette niet genoeg druk en maakte te veel individuele fouten. Hierdoor maak je het elke tegenstander gemakkelijk om de ploeg uit verband te spelen.

Elftal : Van Es, Leysen, Kuylaers, Mariën, Frederickx B, Stappers, Moens, Frederickx A, Lemmens, Wilson, Andis
Bank : Briers, Maerschalck, Van Krunckelsven, Verkoyen