Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 02 maart 2024

Degradatie is een feit...

Red Star had nog een kleine waterkans richting behoud in 1e afdeling, maar dan moest het wel voorbij Donk Sport geraken. In de heenwedstrijd verloor Red Star nog met 2-3, dus was het uit op een kleine revanche. Maar nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, stond Red Star al meteen in het krijt. Een own-goal bezorgde de bezoekers een vroege voorsprong.(0-1) Niet meteen de gewenste start en het duurde dan ook even voor Red Star deze vroege opdoffer te boven kwam.

Deze moet altijd binnen
In de 20e minuut en zo goed als uit het niets, voetbalde Red Star ineens de perfecte combinatie uit, maar Hus kwam een teenlengte tekort om de voorzet vanop links in doel te deviëren. Geen gelijkmaker dus, maar de bezoekers kregen toch meteen een serieuze waarschuwing. Tien minuten later een idem dito kans voor Eyckmans, maar ook hij liet de kans op de gelijkmaker liggen.

En in het voetbal weet je dan, dat de kans groot is dat je een tegentreffer om de oren kan krijgen wanneer je zelf kans na kans de nek omwringt. En zo geschiedde ook wanneer Donk Sport op een knappe manier hun voorsprong wist uit te breiden. Een schot vanuit de tweede lijn ging over het hoofd van doelman Van Es en vloog netjes tegen de touwen.(0-2)

Meteen kwam de vraag of Red Star deze nieuwe opdoffer nog te boven zou komen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten want de bezoekers wisten ook nog een 3e keer te scoren.(0-3) Rood-wit beleefde weer zo'n lastige voetbalnamiddag en moest de kelk ledigen tot op de bodem. Uiteindelijk kreeg Red Star er nog een vierde om de oren en werd de namiddag afgesloten met een pijnlijke nederlaag.(0-4)

Elftal : Van Es, Peeters, Meynen, Leysen, Van Hout, Nuyts, Frederickx, Boridis, Hus, Eyckmans, De Meulenaer
Bank :  Lemmens, Stappers, Cools, Kuylaers