Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 07 Oktober 2023

Voor de wedstrijd tegen Flurky waren er een aantal noodzakelijke wijzigingen nodig. Andis was geel geschorst en Frederickx A. en De Meulenaer ontbraken wegens blessure die ze vorige week opliepen.

In het eerste halfuur van de wedstrijd waren de beste kansen voor de bezoekers uit Achterbos. Flurky drukte Red Star achteruit en dus was het wachten hoelang dit nog vol te houden was. Bij de tweede kans voor de bezoekers wist Roeymans de bal nog knap uit zijn doel te houden, maar kans nummer 3 bleek uiteindelijk toch raak te zijn.(0-1)

Op dat moment zeker verdient voor de bezoekers. Rood-wit probeerde zich er wel door te wurmen, maar met een onuitgegeven elftal zag je dat Red Star moeilijk aan kansen toe kwam. Op die eerste kans was het wachten tot in de 35e minuut wanneer Verkoyen vanop afstand de doelman probeerde te verschalken. Zijn poging ging jammer genoeg naast doel. Wat Red Star niet lukte ging na mistasten in de defensie wel voor de bezoekers. Slechte controle achterin bij Red Star en een vrijstaande Flurky speler, knalde de bal droog en overhoeks voorbij Roeymans.(0-2)

Toch wist Red Star alsnog de aansluiting te vinden vlak voor rusten. Een snelle vrije trap, genomen door Verkoyen, belande voor de voet van Lemmens die in één tijd de doelman knap wist te verschalken met een heerlijke krul.(1-2) Was er dan toch nog de mogelijkheid om een puntje uit de brand te slepen?

Die vraag werd meteen beantwoord bij de start van de tweede helft. Wederom slecht opletten achteraan bij Red Star en de 1-3 was al meteen een feit.(1-3) Meteen ook het geloof bij de spelers van rood-wit weg voor diegene die alsnog hoopte op een stunt.

Over en out al na twee minuten voetballen in de tweede helft. In de overige 40 minuten probeerde Red Star nog wel om tot kansen te komen, maar de bezoekers waren achteraan moeilijk te ontwrichten. Uiteindelijk scoorde Flurky ook nog een 4e keer op hoekschop, maar het kalf was voordien ook al verdronken.(1-4)

Geen slechte partij van Red Star. Een overdreven uitslag, maar momenteel deelt men in de klappen. Tijd om de hoofden even bij elkaar te steken. Over twee weken wacht een nieuwe thuiswedstrijd. Dan komt Kempenzonen op bezoek.

Conclusie van de wedstrijd - voor een tweede maal op rij gaan er dingen fout doordat er geen of slechte communicatie is. Ook nu kreeg je mede daardoor weer een aantal vermijdbare doelpunten tegen.

Elftal : Roeymans, Peeters, Kuylaers, Leysen, Hus, Lemmens, Wilson, Nuyts, Moens, Verkoyen, Ooms
Bank :  Van Hout, Meynen, Angelini