Verslag - Kristof Van Olmen

4e afdeling - Zat. 02 maart 2024

Billijk gelijkspel is niet voldoende....

De tweede ploeg kreeg vandaag de b-ploeg van Geneberg op bezoek. Voor deze partij kon Red Star rekenen op een brede kern en was het uitkijken of er ook het gewenste resultaat kon gehaald worden. Maar dan moet je natuurlijk van bij de start ook laten zien dat je deze partij wil winnen.

En dat vergat de tweede ploeg te doen want het waren vooral de bezoekers die het heft in handen namen en de wedstrijd steeds meer naar zich toe wisten te trekken. Ook de kansen waren voor de bezoekers en je zag dat er een doelpunt in de maak was. Jammer genoeg waren het de bezoekers die de score opende. Roeymans overhoeks geklopt en de achterstand was een feit.(0-1)

Op dat eigenste moment konden we geen 100% doelkansen voorleggen van Red Star en bleven we toch een beetje op onze honger zitten. Hopelijk bracht de tweede helft beterschap voor rood-wit en konden ze de achterstand vlug uitwissen op het bord. Maar net zoals in de eerste helft bracht Red Star te weinig diepgang in het spel en creëerde nauwelijks of geen kansen.

Het was wachten op dat ene moment voor Red Star, want ook de bezoekers voetbalden nog weinig kansen bij elkaar. En dat moment kwam er zo'n kwartier voor het einde. Toen kreeg Red Star de kans op strafschop nadat Wilms foutief neergehaald werd in het strafschopgebied. Ooms zette zich achter de bal en knalde de gelijkmaker tegen de touwen.(1-1)

Uiteindelijk bleef het 1-1 waarbij Red Star zich met dit onverhoopt punt nog het meest gelukkig mocht prijzen. Geen goede wedstrijd, maar toch beloond worden met een broodnodig punt in de strijd om de degradatie.