Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

Competitie - Zat. 13 januari 2024

Pechdag voor Red Star....

Red Star trapte het nieuwe jaar af met een 1-4 thuis nederlaag tegen SC Horst uit Lommel-Kerkhoven. Geen deugdoende start voor rood-wit dat nochtans de punten zeer dringend nodig heeft. De thuiswedstrijd tegen Horst was een eerste klip die omzeild moest worden, maar daarvoor begon Red Star veel te zwak aan de wedstrijd.

Na 7 minuten spelen keek het al tegen een 0-1 achterstand aan. Een trap in de korte hoek zorgde dat zowel verdediging als doelman geklopt waren.(0-1). Daar bovenop kwam dat de 0-2 na een kwartier spelen al op het bord werd gezet. Een voorzet vanop links werd letterlijk in doel gelopen.(0-2)

Dit was niet de start die Red Star voor ogen had. Achtervolgen was nu de boodschap en die achtervolging werd ingezet in minuut 22 van de partij. Een afgeweken schotje van Wilson, werd door een Lommelse verdediger in eigen doel gedevieerd.(1-2)

Opnieuw hoop in de partij al werd die weer zeer snel de das omgedaan. Een vrije trap voor Red Star ging compleet de mist in en op de snelle counter die hierop volgde, werd de Lommelse spits foutief gestuit door Frederickx in het zestienmetergebied. Strafschop voor de bezoekers en rood-wit terug op grotere afstand gezet.(1-3)

Uiteindelijk ging het van kwaad naar erger in de eerste helft want op het hafluur, legde de bezoekers ook nummer 4 in het mandje.(1-4) Een zware achterstand om mee te gaan rusten en serieus denkwerk nodig voor de trainersstaf van Red Star. Het was nog maar de vraag of Red Star deze achterstand nog enigszins te boven zou komen en of de spelers er nog wel in geloofde.

En waar iedereen een aantal wissels verwachtte, begon Red Star met dezelfde elf als in de eerste helft. Maar hoe begin je aan een tweede helft, terwijl de eerste helft zo drastisch was verlopen? Het waren steeds doelpunten met een vermijdbare toets, en dat los je niet op in 1-2-3. Deze wedstrijd leek al in de eerste helft gespeeld te zijn en ondanks de kansen die Red Star nog bij elkaar voetbalde, ging de bal niet meer tegen de netten.

De ruststand was ook meteen de eindstand in deze wedstrijd. Nu de kopjes weer naar volgende week want dan wacht een nieuwe thuiswedstrijd. Dan komt Schoonbroek op bezoek.

Elftal : Van Es, Leysen, Kuylaers, Meynen, Wilson, Lemmens, Frederickx, Vankrunckelsven, Eyckmans, Hus, Cools
Bank : Frederickx A., Stappers J., Roeymans