Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 21 Oktober 2023

Voor de wedstrijd tegen Kempenzonen kon trainer Moens geen beroep doen op een resum spelers. Voorlopig is het een telkens een beetje zoeken naar de juiste formatie door de vele blessures.

Na een korte rustpauze van een week moest Red Star weer vol aan de bak. Ditmaal kwam Kempenzonen oftewel FC Goots langs. Net als vorige speeldag een zware klepper voor de boeg. Maar nu is de vraag na 90 minuten voetballen of Red Star dan toch geen puntje had verdiend?

Het meeste balbezit in de eerste helft was voor de bezoekers uit Dessel. Maar de verdediging bij Red Star stond goed waardoor de kansen voor Kempenzonen vrij schaars waren. En de enkele keren dat er toch doelgevaar was, stond Van Es zijn mannetje in zijn strafschopgebied. Zo eindigde de eerste helft dan ook op een 0-0 score.

Meteen na rust, DE KANS voor Red Star om op voorsprong te komen, maar Wilson besloot te overhaast en onbesuisd en trapte de bal uiteindelijk hoog over doel. Momenteel het wringende schoentje bij Red Star, want het kon dit seizoen nog maar 3 keer de netten vinden.

De wedstrijd bleef nadien lange tijd op slot. Het waren de bezoekers wel die het spelbeeld naar zich hadden toegetrokken, maar Red Star ving dit over het algemeen zeer goed op. Tot 10 minuten voor tijd. Toen kwam Kempenzonen uit het niets op voorsprong (0-1). Meteen daarop opnieuw een kans voor Red Star om de bordjes snel in evenwicht te brengen, maar de kopbal van Leysen ging pal op de bezoekende doelman.

Geen gelijkmaker voor Red Star, maar wel nog twee doelpunten in het slot van de wedstrijd aan de overkant. (0-2, 0-3). Zo eindigde deze wedstrijd alsnog in een, toch wel zeer overdreven nederlaag.

Conclusie van de wedstrijd - een wederom fel bevochten wedstrijd, eindigde niet met het gewenste resultaat. Red Star deelt momenteel in de malaise, maar kan en moet zich wel optrekken aan het feit dat je al speelde tegen drie ploegen uit de top 4 van het klassement.

Elftal : Van Es, Peeters, Kuylaers, Leysen, Andis, Lemmens, Wilson, Mariën, Moens, Verkoyen, Meynen
Bank :  Mertens, Briers, Ooms