Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 18 november 2023

De wedstrijd die vijf minuten te lang duurde...

Red Star stond voor een nieuwe thuiswedstrijd dit weekend. Tegenstander was Schijf Sport uit Retie. Voor Red Star telkens een lastige tegenstander om tegen te voetballen. Ook nu was het niet de makkelijkste partij voor rood-wit.

We waren vooraf al verwondert dat de scheidsrechter deze wedstrijd liet doorgaan, gezien de staat van het veld en de aanhoudende regen die men vooraf had voorspeld. Maar de scheids zag er weinig problemen in en zo konden we ons opmaken voor 90 minuten voetbal.

En daar had Red Star wat recht te zetten na de verloren wedstrijd tegen de voorlaatste in de stand, Barrier. En het moet nog in het achterhoofd gezeten hebben van velen want nu was Red Star wel aanwezig in het begin van de wedstrijd. Na vijf minuten kreeg Moens twee goede doelkansen, maar zijn pogingen werden steeds ongedaan gemaakt.

Maar dit was het Red Star dat we wel altijd willen zien, meteen laten zien dat je er staat !! Even over het kwartier kwam rood-wit zelfs op voorsprong na een doelpunt van Andis. Hij schoof de bal in de rechterbenedenhoek voorbij de bezoekende doelman.(1-0) Doch zagen we nadien weer een flashback van de euforie na een doelpunt. Het was dankzij Van Es dat Red Star op voorsprong bleef, want vijf minuten later moest hij alles uit de kast halen om Schijf van de gelijkmaker te houden.

Geen gelijkmaker, maar in de 22e minuut wel de 2-0 op het hoofd van Leysen. Perfect centrale voorzet in de grote baklijn en Leysen mocht niet meer missen.(2-0) Een comfortabelere voorsprong, maar zeker nog niet de schaapjes op het droge. De bezoekers waren ondanks de achterstand niet van plan om zich zo maar de drie punten te laten afpakken. Red Star bezweek onder de druk en slikte net voor rust de aansluitingstreffer.(2-1)

Zo gingen we rusten met een voorsprong, maar vooral het tegendoelpunt baarde zorgen. En wat we verwachtte werd ook duidelijk in de tweede helft. Het zware veld begon ondertussen ook zijn tol te eisen, en daar had Red Star het lastiger mee dan de bezoekers. Zij vonden geregeld de vrijstaande man, terwijl bij Red Star het vaak mis liep in de passing. Rood-wit kreeg de bal niet meer tot bij zijn spitsen en moest zich vooral beperken tot verdedigen.

Red Star werd in de verdrukking gespeeld en bakte er nog weinig van in de tweede helft. Lange ballen schoven te hard door op het gladde veld of werden in een luchtduel te gemakkelijk verloren. Aan de overkant lukte bij de bezoekers letterlijk alles. Soms al dat niet met het nodige geluk. Na 70 minuten voetbal (ploeteren) mocht Red Star Van Es dankbaar zijn dat hij zijn ploeg nog steeds op voorsprong wist te houden.

Maar hoelang kon dit nog volgehouden worden? Met die vraag gingen we de laatste 10 minuten in, want het was met momenten letterlijk pompen of verzuipen. Jammer genoeg was het uiteindelijk verzuipen voor rood-wit. Eén foutje teveel in het middenveld en vijf minuten voor tijd dan toch de gelijkmaker voor Schijf.(2-2) Op basis van de tweede helft meer dan verdiend, want zoals eerder vermeld was het door een sterke Van Es dat de score niet veel groter werd.

Zeer zure opdoffer voor Red Star, dat zijn eerste driepunter van het seizoen, in de 85e minuut langs zijn neus ziet wegglippen. Zo blijven we laatste in de stand, want met een puntje erbij schiet Red Star weinig op.

Conclusie van de wedstrijd - Red Star moet leren om een wedstrijd op slot te gooien. Net als tegen Donk Sport verliest het ook nu de driepunter die het zo broodnodig heeft.

Elftal : Van Es, Mariën, Leysen, Frederickx, Kuylaers, Lemmens, Nuyts, Hus, Moens, Andis, Wilson
Bank :  Peeters, Meynen, Vanhoof, Verkoyen