Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

Competitie - Zat. 03 februari 2024

De poort richting 2e afdeling....
Het gaat Red Star al een heel seizoen niet voor de wind. Op 12 wedstrijden wist het maar amper 1 wedstrijd te winnen met een doelpuntensaldo van 15 gemaakte doelpunten. Het lijkt alsof de terugronde van vorig seizoen, de voorbode leek te zijn voor het verloop van dit seizoen.

Ook voor de partij tegen Zonnekloppers, zag het er na een halfuur spelen niet goed uit. De wedstrijd begon vrij zenuwachtig. Voor Red Star was winst noodzakelijk en dat zag je eventjes in het wedstrijdbegin. Maar naderhand herstelde de bezoekers het evenwicht en kwamen ze steeds in de partij. Een dekkings/communicatiefout in de defensie van Red Star, zorgde ervoor dat Zonnekloppers via een vrije trap op voorsprong kwam even voor het halfuur.(0-1)

Negen minuten later moest Van Es de meubelen een eerste keer redden om de bezoekers van een tweede doelpunt te houden. Maar het bleek uiteindelijk uitstel te zijn, want 1 minuut voor tijd ging de bal na handspel op de stip. Een vrije trap van Zonnekloppers werd tegen de arm getrapt van de omhoog springende Boridis. De ref legde de bal op de stip en zo gingen we rusten met een 0-2 achterstand.(0-2)

Red Star opnieuw serieus in de problemen. Aanvallend stelde het teleur en als je dan ook nog eens tegen een 0-2 achterstand aankijkt door 2 (domme) foutjes, dan weet je dat het moeilijk wordt in de tweede helft. En in die tweede helft ging Red Star uiteindelijk helemaal kopje onder.

Het spelbeeld van Red Star werd er zeker niet beter op en als zelfs een pass van 2 meter een moeilijkheid wordt, dan weet je dat het lastige 45 minuten kunnen worden. We waren 12 minuten ver in de tweede helft of de bezoekers wisten een 3e keer te scoren.(0-3) Boeken nu helemaal dicht voor Red Star. Een sprankeltje hoop voor de goedgelovigen zou er misschien nog geweest zijn nadat Eyckmans in minuut 70 zijn eerste van het seizoen in het mandje trapte.(1-3) Maar je zag aan alles dat dit doelpunt niet meer dan een eerredder zou zijn.

En zelfs die eerredder was moeilijk om vast te houden want vijf minuten later trapte de bezoekers doelpunt nummer 4 tegen de touwen.(1-4) Het is al een heel seizoen zichtbaar dat Red Star in een ziekenbedje zit en het juiste medicament maar niet vindt om er bovenop te geraken..

Met de twee volgende uitwedstrijden op het programma tegen Flurky en Kempenzonen, ziet het er alvast op papier niet rooskleurig uit. Al dragen we al onze hoop op aan het feit dat elke wedstrijd gespeeld moet worden. Raapt Red Star alsnog de broodnodige punten of legt het zich neer bij het lot en is de degradatie zo vroeg op het seizoen al een feit?

Elftal : Van Es, Leysen, Kuijlaers, Meynen, Frederickx B., Lemmens, Boridis, Frederickx A., De Meulenaer, Eyckmans, Hus,
Bank : Roeymans , Wilson, Cools