Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 25 november 2023

Winst en verlies....

Het is gelukt. De eerste driepunter van het seizoen is een feit. Niet met altijd even groots voetbal, dat geven we gerust toe, maar soms mag het ook eens op deze manier. Zeker in het geval van Red Star dat zich op het veld van W. Spin weinig puntenverlies kon veroorloven.

Het begin van de wedstrijd was allesinds niet makkelijk voor Red Star. De thuisploeg begon vrij verdedigend aan de wedstrijd en probeerde er op counter scherp uit te komen. Het bleef dus telkens goed opletten bij balverlies voor de snelle omschakeling.

Op het halfuur, kwam Red Star uit het niets op voorsprong. Een zenuwachtige fase voor doel van de thuisploeg waar men de bal maar niet weg kreeg. In eerste instantie knalde Hus de bal van kortbij nog tegen de lat, maar was het uiteindelijk Peeters die in de herneming, de bal toch binnen het kader wist te leggen.(0-1)

Acht minuten later ontstond er bijna weer het doemscenario voor Red Star, maar Van Es hield zijn ploeg op voorsprong. Zo werd het nog eventjes spannend voor het einde van de eerste helft, maar konden we toch de rust in met een krappe 0-1 voorsprong.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Van Hout in de ploeg. Hij nam de plaats in op het middenveld voor Nuyts. En meteen zagen we ook een dreigend Red Star met 2 zuivere doelkansen. Jammer genoeg werd er maar eentje van benut. Eerst werd Hus knap de diepte in gestuurd. Hij mocht alleen op de Desselse doelman afgaan, maar trapte onbesuisd de bal naast doel.

Even later was het wel prijs voor Hus. Ditmaal kreeg hij een perfect aangemeten voorzet van Van Hout. Hus zette zijn hoofd ertegen en verschalkte de doelman overhoeks.(0-2) Een betere start kan je natuurlijk niet wensen, maar net zoals vorige week, vergat Red Star nadien om te blijven voetballen. Dit resulteerde in te korte of een foutieve pass, maar ook miscommunicaties.

De thuisploeg was in de tweede helft de meest dreigende ploeg, al waren de kansjes niet altijd even scherp. Vaak kwam Red Star goed weg, maar ook nu weer mag het doelman Van Es bedanken dat hij Red Star in de wedstrijd hield. Red Star wist het even niet meer, maar ook de scheidsrechter kende soms problemen in het beoordelen van sommige fases.

De laatste 10 minuten van de partij was letter knokken voor elke bal en wanneer dezelfde bal dan 5 minuten voor tijd op de stip ging voor iets waar weinigen de juiste reden voor kende, werd het nog een zwaar einde van de wedstrijd.(1-2) Bleef Red Star deze keer wel overeind, of ging het opnieuw overstag. Jammer genoeg verloren we in die fase onze laatste man met een blessure.

De wissels waren op en zo moest Rood-wit noodgedwongen de partij uitspelen met 10 tegen 11. Maar het geluk zat deze keer aan onze kant en wanneer de scheids, de wedstrijd na 93 minuten spelen beëindigde, viel letterlijk de opluchting van de gezichten want de eerste driepunter van het seizoen is een feit.

Conclusie van de wedstrijd - Het natte veld maakte voetbal niet altijd makkelijk (voor beide ploegen), maar op karakter bereik je vaak meer dan met voetbal alleen.

Elftal : Van Es, Mariën, Verkoyen, Stappers Y. Kuylaers, Lemmens, Nuyts, Hus, Peeters, Boridis, Meynen
Bank :  Van Hout, Stappers J, Eyckmans, Mertens