Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 30 September 2023

Een gestolen puntje?

Met een 0 op 6 trok Red Star richting Meerhout voor de partij tegen Zonnekloppers. Ook zij konden dit seizoen nog niet winnen waardoor punten voor beide ploegen zeer welkom waren. Red Star kon niet rekenen op doelman Van Es. Zijn plaats werd ingenomen door Kuylaers. Wel terug aanwezig waren Peeters, Hus en De Meulenaer.

De wedstrijd begon niet slecht voor de manschappen van trainer Moens. Na goed doorduwen van Andis, kwam de bal plots voor de voeten van De Meulenaer terecht. Volgens de thuisploeg met een voorafgaande fout, maar daar trok onze Jonas zich weinig van aan en plaatste de bal beheerst in doel.(0-1)

Voor een eerste kans van de thuisploeg was het wachten tot de 17e minuut. Dan stak Zonnekloppers zijn neus voor een eerste keer aan het venster, maar Kuylaers keek de bal naast zijn doel. Die kans kwam er uiteindelijk ook niet zomaar. Ondanks de vroege voorsprong, kwam Red Star er voetballend zeer weinig of niet aan te pas. Het waren de Zonnekloppers die het veldoverwicht hadden, maar grote kansen bleven wel uit.

Even werd het warmpjes voor rood-wit en hing een doelpunt in de lucht, maar de deklat zorgde ervoor dat er nog steeds geen gelijkmaker op het bord stond. Zo gingen we uiteindelijk rusten met die zeer krappe 0-1 voorsprong.

Voor aanvang van de tweede helft, geen wissels bij Red Star. Trainer Moens behield het vertrouwen in zijn 11 starters. Maar ook bij het begin van de tweede time, was het de thuisploeg die meteen de wedstrijd naar zich toe trok. Het kwam er voor Red Star dus op aan om achteraan de organisatie te houden en er op counter proberen uit te komen. Zelf kwam Rood-wit nog wel tot enkele schaarse kansen, maar het doelpunt bleef jammer genoeg uit.

En dan weet je dat het nog moeilijke momenten kunnen zijn naarmate het einde van de wedstrijd naderde. Zonnekloppers was nog steeds nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In het slot pakte Andis nog een tweede gele kaart, waardoor Red Star de laatste 8 minuten nog met een man minder kwam te staan. En dat brak zuur op want enkele minuten later kwam de thuisploeg dan toch verdiend langszij.(1-1)

De wedstrijd eindigde op een gelijkspel en stond toch ook deels in het teken van de soms vreemde beslissingen van de scheidsrechter. We onthouden het positieve en dat is dat het eerste punt van het seizoen binnen is.

Elftal : Kuylaers, Leysen, Frederickx B., Stappers, Hus, Peeters, Lemmens, Frederickx A., Wilson, De Meulenaer, Andis
Bank : Mariën, Briers, Nuyts