Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

4e afdeling - Zat. 06 april 2024

Red Star B 2-1 Hoekske Sport B

Zuinige zege voor de tweede ploeg, maar die tellen evenzeer mee in het klassement. Rood-wit scoorde een driepunter tegen de mannen van Hoekske Sport en kruipen zo stilaan weg van de degradatieplaats. De wedstrijd zat lange tijd op slot. Beide ploegen kwamen een beetje afwachtend voor de dag met hier en daar een klein kansje.

De eerste echte dreiging voor Red Star gebeurde op het halfuur en was meteen ook raak. Een bal in de kluts voor het bezoekende doel kwam uiteindelijk bij Mertens terecht. Hij moest er zijn voet maar tegenzetten en de 1-0 stond op het scorebord.(1-0) Maar toch alle hens aan dek wanneer de doelman van Red Star, de gelijkmaker 6 minuten later uit zijn doel wist te houden. Druk nu van Hoekske want 2 minuten later viel dan toch de verdiende gelijkmaker.(1-1)

Lichte paniek bij Red Star want die hadden ze zo snel niet zien aankomen. Rood-wit even uit balans en Hoekske bijna met de 1-2 voorsprong, maar deze keer ging de bal net naast het doel. Rusten gingen we met een gelijke stand waardoor alles nog mogelijk was in deze wedstrijd.

Na een nodige, deugddoende babbel tijdens de rust, stonden de hoofden weer allemaal in dezelfde richting en werd de tweede helft weer op gang getrapt. Daar ging Red Star in de beginfase nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Dit kwam er de 60e minuut van de partij, wanneer Nicasi zich eerst goed in positie bracht, om daarna met een heerlijke lob, de bal achter de bezoekende doelman te leggen.(2-1)

Red Star terug op voorsprong, maar ondanks dat waren het toch de bezoekers die merendeel het balbezit opeiste. Gelukkig kon rood-wit rekenen op een beresterke doelman. De klok tikte steeds verder weg in het voordeel van Red Star, maar Red Star miste toch de nodige scherpte in zijn laatste pass. Hoekske probeerde het voornamelijk vanop afstand.

Spannend op het einde

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd waren het vooral de bezoekers die nog druk zette richting de gelijkmaker. En wanneer 5 minuten voor tijd de scheidsrechter na handspel van Mertens, de bal op de stip verwees, werd het nog bibberen. Gelukkig trapte de Hoekske speler de bal te zacht en in de hoek van onze doelman en bleef de 2-1 voorsprong op het scorebord staan.

Na de (gekregen) driepunter van vorige week, wederom een belangrijke zege voor de tweede ploeg. Maar we zijn er nog niet jongens. Feesten mag na deze wedstrijd, maar vanaf volgende week moet er weer volle bak gewerkt worden richting de moeilijke verplaatsing naar Schijf C.