Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 14 Oktober 2023

Hoe zuur kan een nederlaag smaken?
De laatste in het klassement kwam vandaag op bezoek. Op papier volgens velen altijd een gemakkelijke tegenstander, maar in realiteit vaak de moeilijkste tegenstander.  En dat ondervond ook de tweede ploeg vandaag. De wedstrijd zat lange tijd op slot. Beide ploegen waren wat zoekende, maar echt veel kansen kwamen daar niet uit verder.

Tot 10 minuten voor rust er vanalles gebeurde in het slot van de eerste helft. In de 36e minuut kwam Red Star op een diefje op voorsprong. Met een rake kopbal was het Mertens die aan de eerste paal de bal voorbij de bezoekende doelman kreeg.(1-0) En wat dan zo vaak gebeurt in de euforie is dat men vergeet om de aandacht erbij te houden. Logische gevolg, de 1-1 enkele minuten later.(1-1)

Wanneer ook de scheidsrechter zijn duid in het zakje wilde doen, kregen de bezoekers een penalty toegewezen na handspel (volgens de scheidsrechter) in de grote baklijn. Een geluk voor Red Star, konden ze rekenen op een knappe redding van doelman Roeymans, die de bal met een vinkenslag uit het doel hield. De rebound werd door de bezoekers gemist.

Red Star was gewaarschuwd nu, maar ondanks dat kwamen ze tot weinig uitgespeelde kansen. Wisselen dan maar dacht trainer Ooms en hij bracht met Hus een extra aanvallende kracht in de ploeg. Maar een spits lost geen voetballend probleem op en dat was waar het bij rood-wit vandaag spaak liep. Men vond geen voetballende oplossing.

Bij de bezoekers verliep het voetballend wel beter en zij vonden de ruimtes tussen de linie wel. Dit leidde op den duur in een 1-2 voorsprong na een knap uitgespeelde counter.(1-2) Red Star op achtervolgen geblazen nu. En soms heb -je ook een beetje geluk van doen en dat had Red Star bij de 2-2. Een voorzet vanop de rechterkant werd (knap) door een bezoekende verdediger in eigen doel gekopt.(2-2)

De klok tikte steeds verder weg richting de 90 minuten en als er 1 ploeg nog aanspraak zou maken op winst, dan waren het de bezoekers. Maar ook zei kwamen niet tot echt goede kansen. En toch sloeg het noodlot voor Red Star toe in de laatste 5 minuten. Een afgeweken bal, kaprioleerde hoog de lucht in en leek in eerste instantie een gemakkelijke vangbal te worden, maar onze doelman verkeek er zich alsnog op en ging, inclusief de bal, over de lijn. Zo werd het toch nog een zure nederlaag voor rood-wit.