Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

4e afdeling - Zat. 11 november 2023

Nederlaag met twee kanten...

De tweede ploeg van Red Star kreeg vanmiddag Horst op bezoek. De limburgse formatie stond net als Red Star in de onderste regionen en konden alle punten dus goed gebruiken. Maar na een kwart wedstrijd in de eerste helft keek Red Star al tegen een dubbele achterstand aan. (0-1 en 0-2)

Rood-wit werd verrast door de snelle start van de bezoekers en wist niet meteen een antwoord. Tot even voor het halfuur wanneer Nicasi plots knap werd vrijgespeeld en de bal hard in de benedenhoek knalde.(1-2) Red Star weer in de wedstrijd en je zag dat het doelpunt een nieuwe boost gaf. Rood-wit voetbalde goed mee en schuwde geen enkel duel. Enkel de doelkansen bleven nog uit waardoor we gingen rusten met de dubbele achterstand.

Twee wissels voerde trainer Ooms door bij het begin van de tweede helft. Benieuwd of Red Star meteen de aansluitingstreffer wist te vinden. Daarop was het wachten tot in de 66e minuut van de wedstrijd. Matig uitverdedigen bij de bezoekers en de aansluitingstreffer was gemaakt.(2-3)

Op dat moment dacht je dat de gelijkmaker niet ver af was en er kwamen steeds meer kansen voor rood-wit. Tot een mindere actie van de doelman van Red Star zorgde voor de beslissing in deze aangename wedstrijd.(2-4) Onze doelman verkoos om uit te voetballen, maar trapte niet vol door op de bal. Horst nam deze actie in dank aan een scoorde knap de 2-4. Wedstrijd definitief in de plooi ondanks dat er nog een kwartier spelen op de klok stond.

Red Star kwam het vierde doelpunt niet meer te boven en bleef na 90 minuten voetballen verweest met lege handen achter. Hierdoor blijft Red Star op een voorlaatste plaats in het klassement.