Match Reports

Verslag - Kristof Van Olmen

1e afdeling - Zat. 21 Oktober 2023

Van een gevleide en verdiende 2-0 voorsprong bij de rust, naar een 2-3 achterstand op vier minuten tijd.

De tweede ploeg van Red Star kreeg vanmiddag een ploeg in goede vorm op bezoek. Vorig seizoen, stond Red Star mee bovenaan het klassement en moest Pro Mille nog spelen om in 4e afdeling te blijven. Nu waren de rollen enigszins omgedraaid.

Ook voor de ploeg van trainer Ooms was het sleutelen geblazen door afwezige spelers die sukkelen met blessure. Net zoals het eerste elftal, kon rood-wit nog geen driepunter thuishouden. Zou het hen deze keer lukken, dan moesten ze voorbij de mannen van Pro Mille geraken.

Zogezegd voor de wedstrijd, wisten de mannen van Red Star wat hen te doen stond. In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen een beetje zoeken. Kansen waren er aan beide kanten, maar nog niet zo dreigend dat er een doelpunt van zou verder komen.

Toch kwam Red Star op een diefje op voorsprong nadat Nicasi de bal in de kluts voorbij de bezoekende doelman wist te krijgen.(1-0) Gevleide voorsprong, maar op dat moment zeker verdiend. Het was Pro Mille nadien dat probeerde Red Star tegen de eigen helft te drukken, maar rood-wit hield stand. Ook mede door enkele, nodige tussenkomsten van doelman Roeymans, wist Red Star zijn krappe voorsprong te behouden.

Op slag van rust dan, tekende Nicasi voor zijn tweede van de namiddag.(2-0) Een beter moment kan je niet hebben om de voorsprong te vergroten en de twijfel bij de bezoekers te doen inslaan. Rusten gingen we met een 2-0 voorsprong en we waren benieuwd wat de tweede helft vooral in petto had.

Maar niemand had er op gerekend dat het na een kwartier wedstrijd in de tweede helft, ineens van een 2-0 voorsprong, naar een 2-3 achterstand zou gaan. Ofwel ging Red Star fysiek er onderdoor, ofwel was het spel van de bezoekers in de eerste helft zo slecht, dat de trainer hen hierop gewezen heeft.(1-2, 2-2, 2-3)

In ieder geval stond Red Star nu plots op achterstand en was de wedstrijd helemaal gekanteld op een paar minuten tijd. Rood-wit moest dus op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar kwam het eerste kwartier van de tweede helft al niet echt meer aan voetballen toe.

Dan weet je dat het nog een moeilijk, laatste halfuur van de wedstrijd zou worden. Er kwamen nu ook meer en meer openingen in de verdediging bij Red Star. Enerzijds omdat men zelf ook nog op zoek ging naar een doelpunt en hierdoor iets meer risico in zijn spel moest leggen.

De gelijkmaker kwam er niet, maar de bezoekers daarentegen wisten de netten nog wel tot tweemaal toe aan het trillen te brengen.(2-4, 2-5) Een zware 2-5 nederlaag na 90 minuten spelen met het gevolg. Jammer dat na een goede 1e helft, deze niet kon doorgetrokken worden in de tweede.