Red Star is niet efficiënt genoeg
We zien in het eerste kwartier van de partij een gelijke tred tussen beide ploegen. Echte kanssen komen er niet van verder, al moest De Meulenaer wel 1 keer gepast tussen komen. De motor van Red Star sloeg pas aan in de 21e minuut. Na een mooie combinatie, tikt Luyckx op dat moment, de verdiende voorsprong op het bord.

Na iets meer dan een halfuur spelen, een noodgedwongen wissel voor Red Star. Het is verdediger Frederikx die met een bilblessure naar de kant wordt gehaald. Intussen duwde Flurky, rood-wit verder achteruit, maar dit overwicht konden ze niet omzetten in een doelpunt.
De stand bij de rust was dan ook 1-0.

Zelfde spelbeeld in het begin van de tweede helft waar leider Flurky het voortouw nam. Rood wit kon enkel maar proberen om zo goed mogelijk aan te klampen. Een kwartier lang was dit vol te houden, maar kort daarop kwamen de bezoekers toch langszij. Slecht uitverdedigen achterin en de bezoekers profiteerden optimaal. De gelijke stand stond op het bord.(1-1)

Bij Red Star vreesde men een Walk Over, want de geelhemden uit Achterbos, gingen plots nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Die kwam er in de 71e minuut van de wedstrijd. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 en was de partij helemaal beslist.

Red Star speelde in de eerste helft een verdienstelijke partij, maar werd nadien koud gepakt in twee beslissende fases. Zo blijft Red Star met lege handen achter, en wordt het weer uitkijken naar wat de andere, onderliggende ploegen dit weekend hebben gepresteerd. Volgende week een weekendje rust. Nadien trekken we naar Meerhout voor de wedstrijd tegen Zonnekloppers.